
Imatge del Meteosat (17/08/2003-12UTC). El pas d'una línia de torbonada va deixar fortes pluges al Principat
|
El satèl·lit Meteosat és un satèl·lit geostacionari, és a dir, d'òrbita equatorial, es mou a la mateixa velocitat de la rotació terrestre i a una gran altitud (uns 36.000 km). D'aquesta manera sempre obté la imatge del mateix troç de la superfície de La Terra. Es un satèl·lit de la ESA i gestionat per Eumetsat. Actualment hi ha tres satèl·lits Meteosat en òrbita que cobreixen la zona d'Amèrica, Europa i Àfrica, i l'Oceà Índic.
L'actual generació de satèl·lits Meteosat escombren la superfície de La Terra de sud a nord obtenint una imatge completa cada 30 minuts.
El Meteosat de Segona Generació (MSG), actualment en proves, substituirà els actuals quan aquests arribin al final de la seva vida útil. El MSG permetrà obtenir imatges d'alta definició cada 15 minuts.
Els satèl·lits geostacionaris, com el Meteosat, ofereixen imatges de superior qualitat com més a prop de l'equador, on la projecció és perpendicular, i de menys definició a mida que es puja o baixa de latitud, això és, a mida que ens acostem als pols i la projecció és més obliqua. Al sud i centre d'Europa hi ha la sort que la imatge encara no és massa obliqua i s'ofereix una bona imatge.
A Infomet podreu obtenir imatges d'aquest satèl·lit, a més d'arxiu antics.
|