Logo .
MÚteo
.
.
Hist˛rics
.
.
Atles de n˙vols
.
.
Glossari
.
.
infoTerrassa
.
.
.

Meteoclimatic 

.
El Pluvi˛metre
.

El pluvi˛metre Ús l'aparell encarregat d'enregistrar la quantitat de precipitaciˇ per metre quadrat. ╔s un atuell que la seva part superior tÚ forma d'embut per evitar que es pugui perdre aigua degut a la forša de la precipitaciˇ (llanšant esquitxos fora). L'aigua passa a la part inferior, que Ús l'encarregada de mesurar l'aigua. Aquest pluvi˛metre de la fotografia Ús el pluvi˛metre automÓtic d'infoTerrassa·com.

La part inferior d'aquest pluvi˛metre Ús un balancÝ amb dues culleres, d'una capacitat de 0,2mm de precipitaciˇ. Quan una d'aquestes culleretes estÓ plena d'aigua, el pes d'aquesta fa que el balancÝ es tombi, buidi l'aigua que ha recollit, i disposi la cullereta de la banda contrÓria del balancÝ per continuar recollint aigua. Cada desplašament del balancÝ equival a 0,2 litres per metre quadrat de precipitaciˇ.

L'estaciˇ d'infoTerrassa·com disposa d'un segon pluvi˛metre no-automÓtic model Hellmann que Ús el model adoptat com a oficial per la Organitzaciˇ Meteorol˛gica Mundial (OMM). Aquest pluvi˛metre disposa de dues parts: la superior, amb forma d'embut, i la inferior, un vas que emmagatzema l'aigua de la pluja i que, per disseny, evita la seva evaporaciˇ. Per prendre la mesura de precipitaciˇ, s'utilitza una probeta.

Aquest pluvi˛metre Ús el que s'utilitza per verificar l'exactitud de les dades de l'automÓtic. A la pÓgina de dades actuals, es mostrarÓ el missatge "Pendent de verificar" o "Verificat" depenent de si la pluja recollida al pluvi˛metre automÓtic ha estat verificada pel pluvi˛metre manual.
.
Valid HTML 4.01 Valid CSS1