Logo .
MÚteo
.
.
Hist˛rics
.
.
Atles de n˙vols
.
.
Glossari
.
.
infoTerrassa
.
.
.

Meteoclimatic 

.
El Temps Universal
.

Interpretar de forma rÓpida els horaris en temps universal Ús sovint un inconvenient i cal anar recordant constantment que cal afegir una o dues hores al temps que es mostra. AixÝ, per quŔ es mostren en aquest format? La resposta Ús prou senzilla: els organismes oficials que recullen les dades per fer l'anÓlisi dels models de predicciˇ han establert, per conveni, fer dues observacions diÓries a les 7h i a les 19h; perque totes les observacions, tinguin l'horari que tinguin, siguin simultÓnies, s'estableix que aquest serÓ en horari universal.
Quan consulteu una font, se us indicarÓ de diferents formes que s'estÓ emprant el temps universal, amb diferents abreviatures: TU, UT, UTC, GMT o Z.

Cada 15 graus de longitud provoca una variaciˇ d'una hora, tot i que la majoria de pa´sos han adaptat el temps a les seves necessitats. Als zero graus de longitud se situa l'hora de Greenwich (GMT, Greenwich Mean Time), que rep aquest nom donat que el meridiÓ passa per aquest barri londinenc. Aquesta Ús l'hora universal. A l'oceÓ PacÝfic, al voltant dels 180 graus de longitud se situa la lÝnia imaginÓria de canvi de dia, marcada en vermell al mapa.
.
Valid HTML 4.01 Valid CSS1